wtorek, 25 lutego 2014

Dziękujemy firmie Herstory Design!

Fundacja Ergo Sum składam wielkie podziękowania Joannie Kępińskiej - właścicielce firmy HerStory Design (www.herstorydesign.com) za ofiarowanie nam biżuterii – bransoletek HERSTORY.

Bransoletki HERSTORY to mieszanka najpiękniejszych błyskotek: perły, kryształki, szklane paciorki, wszelkiej maści półszlachetne kamienie. Kryterium doboru materiałów z których są zrobione to zawsze piękny kolor i ciekawa faktura. Dla kobiet które je noszą, stają się przyjaciółkami i symbolami kobiecej atrakcyjności, bo żadna z nich nie schowa się przed zaciekawionymi spojrzeniami. Są wykonane techniką „wire crocheting”, czyli szydełkowane przy użyciu niealergizującej stalowej linki w syntetycznym oplocie. Jako dzianina potrafią się lekko przy zakładaniu rozciągnąć – wsuwa się je na dłoń jak rękawiczkę.

Biżuteria ta będzie dostępna już wkrótce w fundacyjnym sklepie internetowym niewykluczone.com a przychody ze sprzedaży będą przekazane na cele statutowe Fundacji Ergo Sum.

Zapraszamy na profil firmy HerStory Design na FB: https://www.facebook.com/HerstoryDesign

poniedziałek, 10 lutego 2014

Zaproszenie do współpracy dla osób będących w trudnej sytuacji materialnej.

Szanowni Państwo,

Już wkrótce Fundacja Ergo Sum uruchomi sklep internetowy.

W sklepie będą mogły sprzedawać swoje produkty (rękodzieło ale nie tylko) osoby będące w trudnej sytuacji, w szczególności z powodu:

ubóstwa, sieroctwa, bezdomności, bezrobocia, niepełnosprawności, długotrwałej lub ciężkiej choroby, przemocy w rodzinie, potrzeby ochrony ofiar handlu ludźmi, potrzeby ochrony macierzyństwa lub wielodzietności, bezradności w sprawach opiekuńczo-wychowawczych i prowadzenia gospodarstwa domowego, zwłaszcza w rodzinach niepełnych lub wielodzietnych, trudności w integracji cudzoziemców, którzy uzyskali w Rzeczypospolitej Polskiej status uchodźcy lub ochronę uzupełniającą, trudności w przystosowaniu do życia po zwolnieniu z zakładu karnego, alkoholizmu lub narkomanii, zdarzenia losowego i sytuacji kryzysowej, klęski żywiołowej lub ekologicznej.

Będziemy rozliczać się z osobami sprzedającymi na podstawie umów o dzieło.

Fundacja podpisze umowy z kurierami, operatorami płatności elektronicznych a także będzie wystawiać faktury dla kupujących itp.

Jednak aby rozpocząć działalność sklepu - potrzebujemy go zatowarować.

Dlatego zwracamy się do osób, które coś własnoręcznie tworzą a które należą do wyżej wymienionej grupy i są wstępnie zainteresowane współpracą z nami w zakresie sprzedaży swoich produktów w naszym fundacyjnym sklepie o kontakt z nami poprzez e-mail: fundacjaergosum@gmail.com.

Zapraszamy do współpracy również inne organizacje pozarządowe jak i przedsiębiorstwa ekonomii społecznej.

Bardzo prosimy o udostępnianie naszego ogłoszenia.