niedziela, 1 stycznia 2017

Nowy Rok w Klubokawiarni Życie jest fajne

W tym pierwszym dniu nowego 2017 roku chcielibyśmy bardzo Wam wszystkim podziękować za cały poprzedni rok.Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni za okazane nam wielkie ...serce, wsparcie i materialne i finansowe.
Jesteśmy bardzo wdzięczni wszystkim naszym fanom za propagowanie misji, którą realizujemy.Jesteśmy wielce zaszczyceni tym, że tak wiele osób nam zaufało i wspólnie mogliśmy zorganizować niezapomnianych wydarzeń w Klubokawiarni, a było ich przez ostatnie 9 miesięcy około 200.

Kłaniamy się bardzo nisko wszystkim gościom, którzy odwiedzili nasze progi - choć jeszcze nie wszystko działa doskonale.
Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy ratowali nas w potrzebie - gdy pożary miały miejsce w Klubokawiarni - a to spalona zmywarka, płyta, piekarnik, lodówki potrzebna, czy zaległy czynsz był do zapłacenia. W tym miejscu bardzo dziękujemy osobom prywatnym i firmom.

Dziękujemy też wszystkim organizacjom pozarządowym, z którymi współpracowaliśmy w tym roku, m.in: JiM, Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego, Fundacja SYNAPSIS, Nie z tej bajki, Niewidzialne dzieci, STOCZNIA, Fundacja Instytut Rozwoju Regionalnego i wiele innych. Codziennie udowadniacie nam, że dobra współpraca pomiędzy organizacjami może istnieć :)

Dziękujemy również Mazowieckie Centrum Polityki Społecznej za to, że widzicie problem w aktywizacji zawodowej dorosłych autystów i w tym zakresie możemy coś zrobić.

Dziękujemy również Collegium Civitas za propozycję współpracy i pomoc w stworzeniu nowych miejsc pracy dla kolejnych dorosłych autystów. Niech się dzieje <3

A przede wszystkim jesteśmy bardzo wdzięczni Ochota - dzielnica m.st. Warszawy - i Zarządowi i Radnym i pracownikom za ogromne wsparcie i prowadzenie nas za rękę. Czujemy się na Ochocie jak w najbliższym sercu miejscu urodzenia. Jak w domu. <3 To dzięki Wam. I fantastycznym Ochocianom.

I choć jesteśmy nadal na ostrym zakręcie i codziennie walczymy o przetrwanie i nie zawsze jest fajnie, to Drodzy - to dzięki Wam wszystkim codziennie swoje miejsce w pracy ma aż 18 dorosłych autystów.

Niech Wasze dobro do Was wraca codziennie w tym nowym 2017 roku...
z wyrazami szacunku,
Ola, Darek, Mikołaj, Piotr & ekipa Fundacja Ergo Sum/Klubokawiarni Życie jest fajne